Welzijn & Zorg

Hygienische dienst verandert service aan partikulieren en bedrijven

Hygienische dienst komt alleen indien er een bedreiging is voor de volksgezondheid

Kralendijk – Het bestuurscollege van het Openbaar Lichaam Bonaire heeft  besloten niet langer diensten te verlenen voor het bestrijden van ongedierte die geen vector vormen voor naar mensen overdraagbare ziekten.

Het bestuurscollege geeft aan het spuiten tegen ongedierte op publieke locaties en in situaties waar ongedierte een bedreiging vormt voor de volksgezondheid onverminderd door zal gaan.

Particulieren en bedrijven konden tot voor kort bij de Afdeling Burgerzaken legeskosten betalen voor het laten spuiten van hun terrein of pand door de Sectie Vector Controle tegen ongedierte zoals termieten, kakkerlakken en mieren. Ongedierte zoals termieten, kakkerlakken en mieren vormen onder normale omstandigheden geen bedreiging voor de volksgezondheid. De kerntaak van de sectie Vector Controle is het bestrijden van vectoren, die ziekten kunnen overbrengen naar de mens, zoals de Aedes Aegypti mug die dengue, chikungunya en zika kan overbrengen. Door het staken  van de dienstverlening zoals het spuiten tegen ongedierte voor particulieren en bedrijven”, kan de sectie Vector Controle zich nog beter richten op hun kerntaak, namelijk het bestrijden van insecten en andere vectoren die ziekten kunnen overbrengen naar de mens. Voor de bestrijding van ongedierte zullen particulieren en bedrijven worden verwezen naar lokale professionele pest controle bedrijven.

Het is niet langer mogelijk om bij de afdeling Burgerzaken legeskosten te voldoen voor het laten spuiten tegen ongedierte voor particulieren en bedrijven. De tarieven tabel behorend bij de retributie- legesverordening Bonaire zal op een later tijdstip worden aangepast.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo