Belastingen

15 februari 2017 laatste betaaldatum motorrijtuigenbelasting

motorrijtuigenbelasting

Kralendijk – Vóór 15 februari 2017 dient minimaal de eerste helft van de aanslag motorrijtuigenbelasting 2017 betaald te worden.

De afdeling Financiën van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) heeft naar alle personen en/of instanties die één of meerdere voertuigen op hun naam hebben geregistreerd, een aanslag motorrijtuigenbelasting verzonden.

Auto eigenaren zonder cribnummer hebben nog geen aanslag ontvangen. Deze auto eigenaren kunnen hun cribnummer bij de belastingdienst Caribisch Nederland aanvragen. Na ontvangst cribnummer kan er contact worden opgenomen met de afdeling Financiën van het OLB. Andere auto eigenaren die wel een cribnummer hebben, maar geen aanslag hebben ontvangen, dienen ook contact op te nemen met de afdeling Financiën. Deze is telefonisch op werkdagen bereikbaar via +5997175330 toestel 637 en 713. Per e-mail zijn zij te bereiken via belasting-olb@bonairegov.com. De afdeling Financiën zit aan de J.A. Abraham Boulevard 27. De bezoekuren tijdens werkdagen zijn van 08.00 – 11.45 en 14.00 – 16.00.

Conform artikel 9 van de ‘Motorrijtuigenbelastingverordening Bonaire 2011’ bestaat de mogelijkheid om de belasting in twee gelijke termijnen te betalen. De eerste helft van de aanslag vervalt op 15 februari 2017. Het tweede termijn dient uiterlijk 30 juni 2016 betaald te worden. Indien de betaling van de eerste helft per 15 februari 2017 niet is voldaan, dient u het volledige jaarbedrag te voldoen met ingang van 1 maart 2017.

Vermeld het aanslagnummer als omschrijving bij het overmaken van de motorrijtuigenbelasting. Dit nummer is rechtsboven op de aanslag te vinden. Betaling kunt u online overmaken via internetbankieren en/of via de loketfunctie bij de bank.

De belastingdienst Caribisch Nederland biedt u de mogelijkheid om de betaling kosteloos via de Girobank te verrichten. Uw bankafschrift is tevens uw betalingsbewijs.

MOTORRIJTUIGENBELASTING 2016 BONAIRE

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo