Geen categorie

28 medewerkers WEB geslaagd voor training “Bedrijfshulpverlener”

Kralendijk, 27 januari 2017 – WEB Bonaire laat medewerkers opleiden tot Bedrijfshulpverlener (BHV). Onlangs hebben 28 medewerkers met succes een eerste deel van de training EHBO/Reanimatie/AED certificering voor BHV afgesloten. WEB is verheugd over deze stap naar meer veiligheid op de werkvloer en feliciteert de deelnemers met het resultaat.

De training heeft de medewerkers vertrouwd gemaakt met elementaire technieken voor hulpverlening in hun werksituatie. Zij hebben het inzicht om handelend te kunnen optreden bij reanimatie/AED en het uitvoeren van EHBO spoedeisende en niet-spoedeisende hulp.

Theorie en praktijk

In de theoretische lessen is aandacht besteed aan de organisatie van de bedrijfshulpverlening en aan eerste hulp verlenen en gewonden verplaatsen. Het theoretisch deel werd afgesloten met een schriftelijke toets.

In de praktijk hebben de deelnemers geoefend met reanimatie volgens de Nederlandse Reanimatieraad, transport van gewonden en levensreddende handelingen (EHBO). Er was een speciale praktijkoefening afgestemd op de werksituatie bij WEB. Ook is geoefend met het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Certificering

Met dit eerste deel van de training BHV van 12 uur hebben de 28 medewerkers van WEB een G2015-certificering behaald met een geldigheid van twee jaar. Een nog te bepalen aantal van hen zal de cursus BHV Brandbestrijding en Ontruiming gaan volgen.

Deze cursus, die leidt tot volledige BHV certificering, omvat brand voorkomen en bestrijden, ontruimingen in noodsituaties, reddingswerkzaamheden en verbinding houden met hulpdiensten en instellingen.

Deel dit artikel