Politiek & Bestuur

Artikel1-Partij Sylvana Simons heeft ook lokaal steunbetuigingen nodig

Artikel1 heeft ook op BES-eilanden steunbetuigingen nodig

De partij van Sylvana Simons zal ook op de BES-eilanden voldoende steunbetuigingen moeten verwerven om mee te mogen doen aan de Tweede Kamer verkiezingen.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Het is nog niet zeker dat inwoners op de BES-eilanden die willen stemmen op de nieuwe Artikel1-partij van Sylvana Simons dat ook zullen kunnen doen. Daarvoor moet de partij ook lokaal namelijk voldoende steunbetuigingen ontvangen. Simons scheidde zich recentelijk af van de partij DENK!, die dit jaar ook voor het eerst mee zal doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer in Nederland.

Omdat ‘Artikel1’ momenteel (nog) geen zetel heeft in de Tweede Kamer moet de partij aan meerdere criteria voldoen om een kandidatenlijst in te mogen leveren. Één van deze criteria is het moeten vergaren van 580 ondersteuningsverklaringen, verspreid over de 20 kieskringen die Nederland telt. Deze verklaringen moeten verzameld worden tussen 16 januari en 30 januari door dat de burger naar haar gemeentehuis gaat voor de stempel of handtekening van een ambtenaar.

De partij van boegbeeld Sylvana Simons zegt zich vooral in te willen zetten voor het tegengaan van discriminatie, in de breedste zin des woords. “Onze missie is om de werking van Artikel 1 en de gelijkwaardigheid tussen mensen te versterken”, staat te lezen op de website van de nieuwe partij, www.artikel1.org. “Om te beginnen in de Tweede Kamer, maar ook bij de lokale overheden, de bestuurskamers, de werkvloer, op straat”, aldus ‘Artikel1’.

Naar informatie van Bonaire.Nu zal de partij op de BES-eilanden minimaal 10 steunbetuigingen moeten verwerven om ook hier mee te mogen doen aan de verkiezingen.

Meer informatie over het proces van steunbetuigingen is te vinden door te klikken op deze link: http://ondersteuningsverklaringen.nl/#kieswet-h4

Deel dit artikel