Geen categorie

Inspecteurs van de directie toezicht & handhaving geven training aan eigen collega’s

Kralendijk – Vorig jaar is een start gemaakt met het eerste studieblok  “Inspectie & Handhavingsprocessen” aan collega inspecteurs van de Directie Toezicht & Handhaving,  waarbij de kennisoverdracht plaatsvond door de inspecteurs van het Kernteam Inrichtingen en Activiteiten Besluit (IAB).

Het kernteam heeft een intensieve trainingstraject doorlopen, waarbij verschillende aspecten van hun inspectie, toezicht en handhavingstaken aan bod zijn geweest. Dit traject is in 2014 begonnen en is vorig jaar afgerond.

Nu is het zover dat dit team het geleerde aan hun collega’s kunnen overdragen, waarbij veel aandacht voor niet alleen algemene taken is, maar ook specifieke aspecten van de toezicht & handhavingstaken zoals, communicatie, omgaan met weerstand, geven van feedback, houding en attitude. Deze training kende ook een praktisch gedeelte, waarbij inspectie werden uitgevoerd met gebruik van “Digitale Checklisten”.

Het is de bedoeling dat alle collega’s worden getraind en het trainingsprogramma loopt door tot eind 2017.

   

Deel dit artikel