Natuur

Openbaar Ministerie wijst op ernst van het moedwillig doden van de beschermde lora’s

 

Het Openbaar Ministerie BES heeft op de terechtzitting van woensdag 11 januari een zaak aangebracht die handelde over het doodschieten van lora’s op 7 maart 2016. Het Openbaar Ministerie doet dit mede om de burgers van Bonaire er op te wijzen dat de lora een wereldwijd zeer beschermde diersoort is. Op het doden van deze dieren staat zelfs gevangenisstraf. Nu zal het Openbaar Ministerie in de onderhavige zaak geen gevangenisstraf eisen, maar het sluit niet uit dat in toekomstige ernstige zaken wel te zullen doen.
De betreffende zaak tegen de verdachte is vandaag aangehouden voor nadere rapportage van STINAPA (Stichting Nationale Parken).

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo