Veiligheid & openbare orde

Van der Steur: Trots op benoeming Jose Rosales als baas van KPCN

Minister Ard van der Steur verwelkomt de nieuwe politiechef Jose Rosales bij de aankomst voor diens officiële installatie. Foto: The BES-Reporter.

Minister Ard van der Steur verwelkomt persoonlijk de nieuwe politiechef Jose Rosales bij de aankomst voor diens officiële installatie. Foto: The BES-Reporter.

Door Harald Linkels

Kralendijk- De Nederlandse Minister van Justitie, Ard van der Steur, is vanochtend in Rincon aanwezig bij de plechtigheden voor de installatie van de nieuwe politiechef voor het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN). Van der Steur zei het heugelijke dag te vinden nu er niet alleen een nieuwe politiechef wordt benoemd, maar dat het in dit geval ook nog eens gaat om een lokaal iemand die de mensen kent.

Procureur Generaal voor het Caribisch Gebied, Guus Schram, zei in zijn toespraak bijzonder trots te zijn op het feit dat er nu een lokale politiechef wordt benoemd. Schram zei dat Rosales al enige tijd leiding gaf aan het Korps onder niet de meeste eenvoudige omstandigheden. Zo kreeg Rosales, net als waarnemend korpschef in functie, te maken met de geweldadige dood van politie agent Ferdinand Bakx die kwam te overlijden toen hij werd neergeschoten tijdens een woningoverval waar Bakx samen met een collega bijstand verleende. Schram zei ook overtuigd te zijn van het feit dat de benoeming van Rosales de steun geniet van niet alleen de leden van het KPCN, maar ook van het publiek op de drie BES-eilanden.

Gezaghebber Edison Rijna zei vervolgens blij te zijn met de benoeming van Rosales als nieuwe politiechef. Rijna zei dat het belangrijk is dat een politiechef vertrouwen geniet van de bevolking en volgens Rijna is dat bij Rosales zonder meer het geval. Rijna noemde Rosales makkelijk benaderbaar.

Hierna volgde de inzwering van Rosales door PG Guus Schram, onder toeziend oog van Minister Van der Steur.

Deel dit artikel