Politiek & Bestuur

Overheid probeert wegen begaanbaar te houden

Overheid probeert wegen begaanbaar te houden

Ploeg bezig met vullen van de gaten in de weg

Door Harald Linkels

Kralendijk- Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), probeert de wegen op Bonaire begaanbaar te houden door het vullen van gaten die spontaan in de weg vallen door al de regen van de afgelopen weken. Toch lijken de inspanning van de overheid haast een druppel op een gloeiende plaat. Het bestuurscollege dat oorspronkelijk werd gevorm door de MPB samen met de fracties Raphaela en Bernabela gaf aan het verbeteren van het wegennet te zien als een van haar speerpunten. Inderdaad werden de Kaya L.D. Gerharts, de Kaya Simon Bolivar en een deel van de Kaya Korona onderhanden genomen. De overheid lijkt echter niet opgewassen tegen de schade die de laatste weken ontstaat als gevolg van de abnormale hoeveelheid regen. Inmiddels lijkt het vullen van gaten en het voorzien van wegen van een nieuwe toplaag, niet voldoende om te komen tot een structurele verbetering van het wegennet. Naar verluidt zou een opgesteld deskundigenrapport hebben aangegeven dat er niet minder dan 80 miljoen dollar nodig is om het wegennet weer op een aanvaardbaar niveau te krijgen. Het voormalige bestuurscollege bestaande uit de Partido Democratico Boneriano (PDB) en de Union Patriotiko Boneriano (UPB) zagen de verantwoordelijkheid voor investeringen in de infrastructuur met name liggen bij Nederland. Met name de PDB stelt dat Nederland de vóór de transitie naar de nieuwe status als bijzondere gemeente van Nederland gemaakte afspraken niet na is gekomen als het gaat om investeringen in de infrastructuur van het eiland.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo