Nieuws van Bonaire

Eden Beach investeert 12 miljoen dollar in uitbreiding

ondertekening-overeenkomst-lai-en-bog

Door Harald Linkels

Kralendijk- Latino Americana de Inversiones (LAI), van de gebroeders Olivier en Jose Luis Domingo, gaat een nieuw resort bouwen op het zogenaamde Kavel C van het terrein dat in eigendom is van Bonaire Overheidsgebouwen (BOG), op het terrein het voormalige Sunset Beach Hotel. Het nieuwe project zal in zo’n 3 fases worden gerealiseerd. De eerste fase van het project gaat begin 2017 van start. Vanochtend vond bij Eden Beach de ondertekening van de overeenkomst voor de erfpacht plaats, die BOG aan LAI verstrekt om het project te kunnen ontwikkelen. BOG heeft de afgelopen maanden flink aan de weg kunnen timmeren. Verleden maand tekende BOG ook al een overeenkomst met de eigenaren van het Chogogo Resort op Curaçao om op de kavels A en B een nieuw hotel te bouwen, dat samen met reisorganisatie Tui zal worden geëxploiteerd.

Publiek strand

De directeur van BOG, Anthony Nicolaas toont zich in zijn nopjes met het nieuwe resort. “Het is mooi om te zien dat lokale investeerders zo’n vertrouwen tonen in het eiland en dat zij, op basis van een bewezen concept, verder willen investeren” aldus Nicolaas. Nicolaas vertelde verder dat BOG ervoor heeft gekozen om het vierde kavel niet te ontwikkelen. In plaats daarvan zal er een publiek strand worden gerealiseerd. BOG trekt hiervoor niet minder dan 2 miljoen dollar uit. Volgens Nicolaas zal het strand een juweeltje worden. “Wij vinden het belangrijk dat de bewoners ook kunnen genieten van een mooi strand” aldus Nicolaas. Nicolaas prees ook het open concept van Eden Beach Resort, waar iedereen binnen kan wandelen.

ORCO-bank financier nieuwe project

Peter Paulussen van CompactS Accountancy, die optreedt als adviseur van LAI vertelde over het langdurige proces dat aan de overeenkomst vooraf was gegaan. “We hebben in totaal wel met 9 potentiele financiers gesproken” aldus Paulussen, die ook kon vertellen dat inmiddels een overeenkomst is bereikt met de ORCO-bank die het project zal gaan financieren. Paulussen roemde de flexibele opstelling van BOG. “Er zijn verschillende deadlines verstreken, maar toch bleef ook BOG geloven in dit project”, aldus Paulussen. Olivier Domingo zegt dat er in totaal in elk geval 60 hotelkamers bij gaan komen. Daarnaast zijn er ook nog plannen voor de bouw van appartementen. Ook Domingo toonde zich te spreken over de medewerking die hij en zijn broer hadden ontvangen in de aanloop naar de start van het nieuwe project. Domingo gaf aan dat de realisatie van het totale project wel tot zo’n 6 jaar in beslag zal gaan nemen.

Overheid blij met initiatief

Namens het Openbaar Lichaam Bonaire toonden Gezaghebber Edison Rijna en portefeuille-adviseur van gedeputeerde Nina den Heijer, Gianni van den Heuvel zich zich content met de ontwikkeling van het voormalige Sunset Beach Hotel, dat ruim 20 jaar braak heeft gelegen. “Wij zijn als overheid erg blij met de start van deze projecten, want dat betekent werkgelegenheid voor onze bevolking” aldus Van der Heuvel. De portefeuille-secretaris gaf aan dat het goed was te zien dat de economie van het eiland in beweging komt. Gezaghebber Rijna wenste de investeerders vooral veel succes met het nieuwe project. Met de opening van het Courtyard bij Marriott en de twee nieuwe projecten op het strand van Sunset Beach is er, na een groot aantal jaren, eindelijk weer sprake van relevante ontwikkelingen binnen het toeristisch product van Bonaire.

Op de foto: Olivier Domingo van LAI (rechts) en Anthony Nicolaas van BOG tekenen de overeenkomst voor het verlenen van de erfpacht en de realisatie van het nieuwe project dat direct naast Eden Beach zal worden gerealiseerd.

1200
Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo