Natuur

Samen met Echo en Junior Rangers bomen planten

bomen-planten-park

Kralendijk, 6 december 2016. De stichting Echo kan met plezier mededelen dat in twee van de tien gebieden het werk aan de herbebossing is voltooid. Op zaterdag 17 december zal Echo – in samenwerking met de STINAPA Junior Rangers – het derde en laatste boomplant evenement organiseren in 2016. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Het doel is om vijfhonderd bomen van twintig verschillende inheemse soorten te planten. Dit keer wordt een gebied in Slagbaai beplant. Net als bij de eerdere evenementen gebeurt de aanplant op zaterdag 17 december tussen acht en twaalf uur in de ochtend.  Vrijwilligers kunnen zich melden bij de ingang van Washington Slagbaai National Park.  Vanaf daar is transport geregeld naar de werkplek. Echo zal drankjes en snacks verstrekken aan de vrijwilligers. Degenen die willen meedoen, kunnen het beste stevige schoenen dragen en een fles water, zonnebrandcrème en insectenwerend middel meenemen. Als u uw eigen tuinierhandschoenen en gereedschap hebt, kunt u dat ook meenemen. Naast vrijwilligers voor het planten van bomen zijn ook vrijwilligers nodig om de nieuwe aanplant water te geven.

Het project herbebossing wordt door Echo uitgevoerd in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire. Het project wordt gefinancierd uit de zogenoemde natuurgelden van het rijk. Door het aanplanten van inheemse bomen in omheinde gebieden helpt Echo de unieke droge bossen van Bonaire te herstellen en te beschermen. Meer bomen en een grotere verscheidenheid aan bomen is beter voor de dieren, de bodem, het klimaat en de mensen, natuurlijk!

Als uw bedrijf of organisatie samen met Echo inheemse bomen wil planten, kunt u contact opnemen met Quirijn Coolen (quirijn@echobonaire.org of 785-4128) of Edshel Martha (edshelmartha@hotmail.com of 796 -2534).

Voor meer info: www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-

www.facebook.com/echobonaire.org

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo