Politie & Justitie

Publiek Drum-zaak kan zitting volgen bij het Plaza Beach Resort Bonaire

rechtzaal-fort-oranje

Kralendijk – Het Gerecht in Eerste Aanleg van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, zittingsplaats Bonaire, zal op vrijdag 9 december a.s. om 9:30 uur op een pro-formazitting de zogeheten Drum-zaak behandelen. Deze strafzaak gaat over een overval op een woning op 17 augustus 2016 waarbij een politieagent is doodgeschoten. Op de pro-formazitting, die zal plaatsvinden in de rechtszaal in Fort Oranje, zullen de stand van het onderzoek en eventuele onderzoekswensen aan de orde worden gesteld.
In verband met de beperkte ruimte zullen tijdens de zitting slechts de zeven verdachten, hun advocaten, de slachtoffers, de nabestaanden, een aantal leden van het onderzoeksteam en enkele leden van de pers worden toegelaten in de rechtszaal. Vanwege de grote belangstelling voor de zaak is besloten om het publiek de gelegenheid te geven de zitting via een livestream te volgen in het Plaza Beach Resort Bonaire. Degenen die daarvoor interesse hebben, dienen zich uiterlijk om 9:15 uur aan te melden bij dit resort. Voor het bijwonen van deze zitting zowel in de rechtszaal als in het Plaza Beach Resort Bonaire moet iedereen een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben. Het publiek wordt verzocht om geen gebruik te maken van telefoons. Bezoekers worden geacht netjes gekleed naar de zitting te komen, personen met slippers worden niet toegelaten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo