Onderwijs

Minister OCW bij Bethel Methodist School

bethol-methodist-school

Als onderdeel van haar werkbezoek aan Sint Eustatius, onthulde Minister Jet Bussemaker van het ministerie van OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) dinsdagochtend een gedenkplaat bij de Bethel Methodist School (BMS). Zij deed dit tijdens de feestelijke officiële opening van de recent gerenoveerde basisschool.

De Minister feliciteerde tijdens haar speech de school met het nieuwe onderkomen en benadrukte het belang van goede onderwijshuisvesting in het streven om leerlingen in Caribisch Nederland de beste kansen te kunnen bieden voor een mooie toekomst.

Het schoolcomplex van de BMS omvat twee gebouwen. Het oudste, waarin zich vier klaslokalen en enkele kantoorruimtes bevonden, is tussen februari en november 2016 ingrijpend gerenoveerd. De constructie is orkaan- en aardbeving bestendig gemaakt en de dakconstructie volledig vernieuwd. Het andere gebouw, bestaande uit twee verdiepingen, is ook aangepakt. Voor beide gebouwen zijn de plafonds, de installaties voor klimaatbeheersing en de sanitaire voorzieningen verbeterd of vervangen. Ook het buitenterrein is onder handen genomen. Door het terrein op het schoolplein te verharden, is de buitenomgeving veel minder stoffig geworden en wordt erosie voorkomen bij hevige regenval. Tevens is  de “overdekte” gerenoveerd, waarbij ook hier de constructie orkaan- en aardbevingsbestendig is gemaakt en voorzien van nieuwe toiletten.

De realisatie van dit nieuwbouwproject voor de Bethel Methodist School is onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Sint-Eustatius, dat door het Openbaar Lichaam Sint-Eustatius en het ministerie van OCW gezamenlijk wordt gefinancierd. Het Rijksvastgoedbedrijf coördineert namens het Openbaar Lichaam Sint Eustatius en OCW de uitvoering van de verschillende projecten die onderdeel vormen van dit plan.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo