Sport & Vrije tijd

Sunfish Worlds op Bonaire

Sunfish Worlds op Bonaire

Yellowman tijdens een wedstrijd te Cartagena bij het horen van het goede nieuws

Al jaren heeft Bonaire het idee om de Sunfish zeilwereld eens naar haar mooie eiland te halen. Zo ontstond het stoute plan om dat dan maar gelijk goed te doen door in te zetten op het hoogst haalbare: de wereldkampioenschappen.

Tijdens de jaarlijkse World Council meeting heeft Bonaire haar bid voor het organiseren van de Sunfish Youth en Sunfish Worlds te 2019 gepresenteerd en toegelicht. Na het applaus bleek stemmen overbodig: het is een volmondig accoord.

Yes: Bonaire gaat de wereldkampioenschappen Sunfish voor de jeugd en aansluitend voor de volwassenen organiseren in de laatste twee weken van juni 2019.

Jeugdigen die in 2001 t/m 2004 geboren zijn en interesse hebben in de zeilsport, maar nog geen enkele zeilervaring hebben kunnen toch in aanmerking komen om mee te doen aan de wereldkampioenschappen voor de Jeugd. Er is een plan om uit deze grote groep jeugdigen talenten te vinden en daarmee verder te trainen zodat Bonaire over tweeëneenhalf jaar goed voor de dag komt. Over een paar weken wordt hier meer over bekend gemaakt.

Deel dit artikel