Sport & Vrije tijd

Sunfish World Championship 2016 in Cartagena

Sunfish World Championship 2016 in Cartagena

Het zeilteam uit Bonaire doet mee aan de wereldkampioenschappen Sunfish in Colombia, de komende dagen houden ze ons op de hoogte vanuit Cartagena.

Rocargo

Dag 1 van team Bonaire op de wereldkampioenschappen in Cartagena.

Niet een dag om over naar huis te schrijven. Vol frisse moed begonnen wij de dag om negen uur met de captains meeting.  Na een serieuze openingsavond met belangrijke toespraken en uiteraard veel vlagvertoon zat de sfeer er al goed in. Tijdens de captains meeting (heerlijke uitspraak, de bootjes zeilen we in ons eentje), werd ons op het hart gedrukt dat het hooguit een half uur zou duren om bij het parcours te komen. Uiteraard werden ook de praktische regels en bijzonderheden besproken.

Omkleden, optuigen en gaan. Uiteindelijk lukte het ons wel om binnen een uur bij het parcours te komen. Windguru’s voorspelling bleek ook te zijn, gemiddelde windsnelheid 5 knopen met vlagen van 4 knopen. Nu ben ik altijd wat skeptisch met dit soort voorspellingen, maar volgens mij hadden ze het juist nu. Het mag duidelijk zijn dat team Bonaire wat moeite heeft met deze omstandigheden. Niet iets waar we veel op kunnen trainen. We gaan dan ook maar niet uitwijden over de resultaten. Als u deze wilt volgen dan wil ik u graag verwijzen naar de facebook pagina van Sunfish Worlds of Liga de vela Bolivar. Er is ook een mooie website: sunfishcolombia.com.

Morgen een nieuw verslag van het Sunfish Zeilteam Bonaire in Colombia.

Sunfish World Championship 2016 in Cartagena

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo