Veiligheid & openbare orde

Het Openbaar Lichaam Bonaire lanceert communicatiecampagne “Mijn identiteit, mijn verantwoordelijkheid”

olb-nov-17-013

Kralendijk – Donderdag 17 november was de lancering van de communicatiecampagne van de afdeling Burgerzaken van het Openbaar Lichaam Bonaire “Mijn identiteit, mijn verantwoordelijkheid”. Door middel van deze campagne wil de overheid iedereen in onze samenleving ervan bewust maken dat ze goed moeten zorgen voor hun identiteitsdocumenten en hen bewust maken van de risico’s die zij kunnen lopen als hun identiteit in handen komt van criminelen.

Uw identiteitsdocumenten zijn strikt persoonlijk. Toch zijn ze niet helemaal van u. Ze blijven eigendom van de Nederlandse staat. De overheid zorgt ervoor dat de identiteitsdocumenten goed beveiligd zijn tegen vervalsing. Daarom is het belangrijk dat wanneer ze in uw bezit zijn u er goed voor zorgt. De documenten moeten in goede staat blijven, u dient ze niet te bekrassen, knippen of buigen

Het kan voorkomen dat u uw identiteitsdocumenten bent verloren of dat deze gestolen zijn. Dan dient u dit snel bij de afdeling Burgerzaken te melden, zodat ze niet meer gebruikt kunnen worden. Zo blijven uw identiteitsdocumenten een veilig onderdeel van wie u bent.

Uit onderzoek blijkt dat vanaf december 2013 tot en met oktober 2016 Burgerzaken Bonaire in totaal 2.070 aangiften van vermissingen heeft ontvangen, waarvan 1.478 (71%) aangifte van vermissingen van sedula’s waren. De voornaamste reden dat genoemd wordt, is dat de identiteitsdocument zoek is geraakt (80%). Diefstal (10%) is een tweede reden dat men een identiteitsdocument als vermist opgeeft. Deze aantallen willen we de komende jaren verminderen door de samenleving bewust te maken en voor te bereiden op mogelijke fraudepraktijken. Met deze geweldige lancering belooft het een goede campagne te worden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo