Sport & Vrije tijd

Damesteam Volleybal onderweg naar qualificatiewedstrijden Kaayman Eilanden

volleyball-team

Kralendijk – Vanochtend is een delegatie van het vrouwelijke Bonairiaanse volleyballteam (leeftijd 20 – 35 jaar) vertrokken naar de Kaayman eilanden.

Daar vinden momenteel de qualificatie wedstrijden voor de 2018 FIVB vrouwen volleybal wereldkampioenschappen plaats. Het team zal het opnemen tegen de teams van de Kaayman eilanden, Bahama’s en Guadaloupe.

Momenteel staat Bonaire op de 10e plek binnen haar poule.  Ze moeten 2 wedstrijden binnen hun poule winnen om door te kunnen gaan naar de volgende ronde. Mochten ze deze wedstrijden winnen dan zullen ze volgend jaar naar Jamaica gaan voor de volgende qualificatie ronde.

De afgelopen 2 maanden heeft de Braziliaanse trainer Sabbatini dit team klaargestoomd voor deze qualificatie wedstrijden. Volgens hem is de kans groot dat Bonaire zeer ver zal komen.

Deze reis is dankzij financiële steun van het Openbaar Lichaam Bonaire mogelijk gemaakt. Sinds 2012 is dit de eerste keer dat het nationale volleybalteam naar het buitenland vliegt voor het spelen van een wedstrijd op wereldniveau. Van 11 tot en met 14 november zal het vrouwelijke volleybalteam op de Kaayman eilanden verblijven. De 15e zullen ze, hopelijk met een mooie zege, terugkeren naar Bonaire.

Deel dit artikel