Politiek & Bestuur

Vandaag meer duidelijkheid over de vorming nieuwe coalitie bestuurscollege

jeanoushka-%22nunu%22-raphaela

Sinds de coalitie op Bonaire geen meerderheid meer heeft in de eilandsraad en Jeanoushka “Nunu” Raphaela haar steun heeft ingetrokken, is er is nog weinig duidelijk over de vorming van een nieuwe coalitie die het bestuurscollege zal vormen.

Raphaela trekt haar steun in omdat ondanks de mooie woorden en beloftes van de politieke leider van de MPB Elvis Tjin Asjoe, het leven van minderbedeelden nog steeds niet is verbeterd. Ze noemt het minimumloon dat beneden het bestaansminimum ligt, de onderstand en pensioenuitkering waarvan mensen niet kunnen leven en de kinderbijslag van maar 40 dollar.

Raphaela heeft via een brief aan de Gezaghebber haar steun ingetrokken. Het BC dient echter door een meerderheid in de Eilandsraad te worden weggestemd. Er is a.s. dinsdagavond een openbare vergadering van de Eilandsraad en daaruit zal blijken of er een meerderheid is om het BC naar huis te sturen dan wel of er een meerderheid is aan andere eilandsraadsleden een nieuw BC te steunen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo