Welzijn & Zorg

Celia Fernandes Pedra neemt afscheid van het bestuur van de Voogdijraad BES

Foto vlnr.: Jill Soemosemito (Bonaire), Patricia Linzey (Saba), Helen Hassell (Saba), Sharda Baboe (Sint Eustatius), Celia Fernandes Pedra (Bonaire), Curvin George (Bonaire), Ally Pourier- Beukenboom (Bonaire) i Granville Hassell (Sint Eustatius).
Celia Fernandes Pedra neemt afscheid van het bestuur van de Voogdijraad BES

Foto vlnr.: Jill Soemosemito (Bonaire), Patricia Linzey (Saba), Helen Hassell (Saba), Sharda Baboe (Sint Eustatius), Celia Fernandes Pedra (Bonaire), Curvin George (Bonaire), Ally Pourier- Beukenboom (Bonaire) i Granville Hassell (Sint Eustatius).

Het bestuur van de Voogdijraad-BES was op bezoek bij de Voogdijraad locatie Bonaire voor hun jaarlijkse face to face vergadering. Aanwezig waren de bestuursleden Mw. Patricia Linzey en mw. Helen Hassell van Saba, mw. Sharda Baboe en dhr. Granville Hassell van Sint Eustatius en mw. Celia Fernandes Pedra en mw. Ally Pourier van Bonaire.

Het bestuur had een belangrijk punt op de agenda staan. De huidige voorzitter van het bestuur, mw. Celia Fernandes Pedra zal per 1 januari 2017 haar voorzitterschap neerleggen. Na 30 jaar betrokken te zijn geweest bij de Voogdijraad sluit zij dit hoofdstuk van haar leven af. Ze heeft een enorme inzet geleverd voor deze organisatie en dat wordt zeer gewaardeerd. Zij heeft de ontwikkeling van de organisatie in verschillende omstandigheden meegemaakt. Zij kwam ook altijd op voor de belangen van medewerkers van de organisatie en uiteindelijk de doelgroep van de organisatie. Celia is een pionierswerker die niet bang is om haar handen uit de mouwen te steken. Zij heeft voor de belangen van de organisatie gevochten in de periode richting en na 10-10-10 samen met toenmalige directeur Esther Pourier-Thode. De Voogdijraad-BES nam officieel afscheid van haar op 24 oktober 2016 tijdens een surprise party voor haar in haar eigen thuisomgeving. Ze kreeg van het huidige team van de Voogdijraad symbolisch twee schildpadden. Een schildpad omdat Celia erg gecharmeerd is van dit duik symbool van het eiland. Een tweede schildpad, wat kleiner van formaat, om de zorg te symboliseren tussen de twee schildpadden.

Mw. Ally Pourier is unaniem gekozen om het voorzitterschap over te nemen. Ally Pourier is eveneens een toegewijde bestuurslid dat bekend is met de sector en met de geschiedenis  van de ontwikkeling van de organisatie. Met de uitgesproken steun van de andere bestuursleden heeft zij het voorzitterschap officieel geaccepteerd. Per 1 januari 2017 zal zij als nieuwe voorzitter van het bestuur van de Voogdijraad-BES functioneren.

Curvin George, de directeur van de Voogdijraad is erg blij met zijn bestuur. Zowel op Saba als op Sint Eustatius is er betrokkenheid vanuit het bestuur. Mw. Sharda Baboe is huisarts (en arts bij de GGD) en heeft hart voor de kinderen van het eiland. Samen met dhr. Granville Hassell, hij werkzaam als kwaliteit zorgadviseur en zorginstructeur en in zijn  vrije tijd zeer betrokken bij de jeugd op Sint Eustatius. Zowel Sharda Baboe als Granville Hassell zijn werkzaam in het ziekenhuis op Sint Eustatius. Helen Hassell is remedial teacher op Saba en Patricia Linzey is recentelijk met pensioen gegaan. Ze was ambtenaar van het Openbaar Lichaam Saba, maar sinds kort ook werkzaam  op dezelfde school als Helen Hassell. Kortom, een bestuur met de nodige ervaring en kennis. Het bestuur van de Voogdijraad-BES gaat nu op zoek naar een nieuw bestuurslid voor Bonaire.

Deel dit artikelRocargo