Onderwijs

Brandpreventie en -bestrijding aan boord van schepen door Scheepsvaartinspectie CN

Brandpreventie en -bestrijding aan boord van schepen door Scheepsvaartinspectie CN

Instructie van Floortje van Asperen Vervenne aan een groep brandweerlieden op Bonaire

De Scheepsvaartinspectie CN en Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) heeft kennisoverdrachtsessies georganiseerd voor het Brandweerkorps Caribisch Nederland met het thema brandpreventie en brandbestrijding aan boord van schepen. De overdracht van kennis bestond uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Aan deze sessies hebben alle brandweerlieden met een operationele functie meegedaan. Op deze manier probeert BKCN zich goed voor te bereiden op haar wettelijke taken in Caribisch Nederland.

Rocargo

De kennisoverdrachtsessies zijn verzorgd door Floortje van Asperen Vervenne (Bonaire) en Luc van Osch (Sint Eustatius), beide werkzaam bij de Scheepvaartinspectie CN. In de nabije toekomst worden ook de brandweerlieden op Saba bijgeschoold. Voor BKCN is het belangrijk om gebruik te maken van de aanwezige expertise op de eilanden.

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo