Ruimtelijke ordening & bouw

Werkzaamheden aan het stadion van Kralendijk in eindfase

stadion-playa

Kralendijk – De werkzaamheden die momenteel plaatsvinden om het Stadion van Kralendijk te herstellen bevinden zich in de eindfase. Binnenkort is het Stadion van Kralendijk operationeel. Dit kon vrijdagochtend geconstateerd worden op het moment dat de gedeputeerde belast met sport mw Rolanda Hellburg-Makaai een bezoek aflegde in het stadion om zich op de hoogte te stellen van de werkzaamheden die plaats hebben gevonden en nog steeds plaatsvinden. Onlangs heeft het Bonairiaanse eilandsbestuur, gezien het belang van het Stadion van Kralendijk voor de sport in zijn totaliteit op Bonaire, fondsen beschikbaar gesteld voor het herstel van genoemd stadion. Dit is gebeurd nadat is gebleken dat het Stadion van Kralendijk in zeer slechte staat verkeerde en dat het zover was gekomen dat het niet langer verantwoordelijk was om in de eerste plaats sportwedstrijden te laten plaatsvinden en ook niet om sportliefhebbers op de tribunes plaats te laten nemen. Het Stadion van Kralendijk is lange tijd buiten gebruik geweest omdat het qua algemene staat drastisch achteruit is gegaan. Daarnaast was er bovendien geen controle of beleid v.w.b. het stadiongebruik. Nu kan Bonaire weer beschikken over een kompleet gerenoveerd Stadion van Kralendijk met professionele atletiekvelden die aan internationale regels en normen voldoen en een nieuw voetbalveld. Volgens gedeputeerde Hellburg-Makaai baarde het Stadion van Kralendijk nogal wat zorgen, maar is er alles aan gedaan om mogelijkheden te creëren om het stadion weer in gebruik te krijgen, doch op een georganiseerde en verantwoordelijke manier. Het heeft behoorlijk wat geld en inspanningen gekost om het Stadion van Kralendijk te herstellen. Hoewel het stadion onder Indebonbeheer valt, is het van ons allemaal en wij moeten er met z’n allen goed voor zorgen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo