Natuur

Resultaat schoonmaakactie bij Morotin/ Playa Grandi

schoonmaakactie-moritin

Zaterdag 17 september heeft STINAPA in samenwerking met VIP Diving, Rent-O-Fun en SELIBON een grote schoonmaakactie gehouden bij Morotin/Playa Grandi. 

STINAPA heeft samen met de Junior Rangers, studenten van CIEE en enkele vrijwilligers het gebied schoon gemaakt. Een grote hoeveelheid vuilnis vanuit verschillende landen spoelt aan op onze kust. Een paar maanden geleden heeft SELIBON met hulp van de STINAPA Junior Rangers en enkele vrijwilligers dit gebied al eens schoongemaakt.

Ondanks deze schoonmaakactie, blijft het verbazingwekkend en ernstig hoeveel aangespoeld vuilnis er nog steeds ligt. Bij de schoonmaakactie Morotin van afgelopen weekend zijn er weer ruim 100 vuilniszakken, gevuld met vuilnis. SELIBON heeft aan het einde van de dag alles opgehaald en gewogen. Totaal is er bijna 1700 kg aan vuilnis opgeruimd!  Het grootste gedeelte was voornamelijk plastic. Toch ligt er nog veel meer op onze kusten en stranden. STINAPA kan zeker alle hulp gebruiken vanuit de gehele gemeenschap van Bonaire om te helpen deze gebieden schoon te krijgen en te houden. Een mogelijkheid is om samen met verschillende organisaties van Bonaire en vrijwilligers te zorgen dat het mogelijk is om iedere maand een grote schoonmaakactie te houden, zodat de kusten en stranden schoon blijven. schoonmaakactie-moritin

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo