Nieuws van Bonaire

Mijlpaal voor Microfinanciering Bonaire: 10e en 15e Microkrediet verstrekt aan ondernemers

 

qredits-bonaire-15e-krediet-roel-pieter-joselito-statia

Bonaire, 16 september. Afgelopen twee maanden heeft Qredits Microfinanciering Nederland het 10e en 15e krediet verstrekt aan twee ondernemers op Bonaire. De gedeputeerde Joselito Statia, verantwoordelijk voor Economische Zaken, heeft de twee ondernemers ontvangen en het Microkrediet officieel uitgereikt. Het gaat om de ondernemers mevrouw Jacinta (Lenny) Frias Payano-Janga en de heer Roël Pieter. 

 

De ondernemers

Jacinta (Lenny) Frias Payano-Janga en Roël Pieter zijn enthousiaste lokale ondernemers. Lenny is een starter, met het krediet gaat zij haar droom waarmaken om een unieke sportzaak te openen op Bonaire. Roël heeft een autoverhuurbedrijf en benut het krediet om een nieuwe marktsegment  aan te boren.

Deze ondernemers zijn via de Kamer van Koophandel Bonaire bij Qredits gekomen. Qredits Bonaire bedankt zowel de Kamer van Koophandel als de lokale banken voor al hun medewerking.

qredits-bonaire-10e-krediet-lenny-janga-joselito-statia

 

Qredits 

Qredits Microfinanciering Nederland is een private non-profit instelling die ondernemers ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten, coaching en tools. In september 2015 zijn zij een vestiging gestart op Bonaire om ondernemers te ondersteunen met krediet. Naast krediet zal Qredits ook coaching aanbieden op Bonaire, met inzet van ervaren ondernemers en lokale professionals. Samen met Forma zijn zij dit jaar gestart met de EigenBaas Avondschool. Lokale deelnemers leren met dit programma ondernemersvaardigheden en hun eigen ondernemingsplan te schrijven. Ook de SGB heeft toegang tot het EigenBaas programma voor haar leerlingen. Vorig schooljaar hebben MBO Media leerlingen het EigenBaas traject succesvol afgerond. Met krediet, coaching en tools voor het schrijven van een ondernemingsplan draagt Qredits bij aan het bevorderen van ondernemerschap op Bonaire. De activiteiten van Qredits op Bonaire zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de lokale overheid Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) in het kader van het plan ‘Stimuleren ondernemerschap in Bonaire’. Het Ministerie van Economische Zaken draagt ook bij door het (deels) garant stellen van de Microkredieten.

 

Qredits Bonaire ontvangt inmiddels wekelijks nieuwe aanvragen van lokale ondernemers, en is verheugd met de snel groeiende interesse. Het kantoor van Qredits op Bonaire is gevestigd bij de Kamer van Koophandel. Meer informatie over Qredits in Bonaire vindt u op www.qredits.com. Ook worden hier de Microkredieten aangevraagd.

 

 

Uitleg foto’s:

De uitreiking door de gedeputeerde Joselito Statia aan ondernemers Jacinta (Lenny) Frias Payano-Janga en Roël Pieter. Mw.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo