BES Eilanden

Van bierhuis naar kinderopvang in St. John’s Saba

saba-school-ground-breaking-1-ad

Als een volleerde shovelchauffeur zette gedeputeerde Bruce Zagers van Onderwijs het sloopproces in gang als onderdeel van het bouwproject dat moet leiden tot een tot een vernieuwd scholencomplex in St. John’s, Saba. Het gaat om een scholencomplex met nieuwbouw voor de Laura Linzey Daycare en gerenoveerde gebouwen voor de Sacred Heart School (lagere school) en de Saba Comprehensive School (middelbare school).

De sloopactiviteit betrof de laatste op het land aanwezige onbewoonde oude woning, beter bekend als “het bierhuis”.
Conform het masterplan Onderwijshuisvesting voor Saba waren er al sinds 2012 plannen om de basisschool, middelbare school en de kinderopvang samen binnen een schoolcomplex onder te brengen. Het project werd tegengehouden doordat de grond, waarop de nieuwbouw voor de dagopvang moest komen, nog particulier bezit was. Na een lange periode van voorbereiding en procedures is het Openbaar Lichaam Saba sinds kort officieel eigenaar van het betreffende stuk grond. Hiermee kwam de weg vrij om het scholencomplex in St. John’s zoals gepland te realiseren.

 

De komende jaren zullen op de locatie in St. John’s veel bouwactiviteiten plaatsvinden voor zowel de nieuwbouw van de Laura Linzey Day Care als voor de renovatie en uitbreiding van de Sacred Heart en de Saba Comprehensive School. Het resultaat van alle bouwactiviteiten wordt een schoolcomplex in een aantrekkelijke, gezonde en veilige leeromgeving.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo