Vakantie & Toerisme

Bonaire zeer trots met toegekende ‘Silver Quality Coast Award’

TCB green destination

Kralendijk (7 september 2016) – De Nederlandse minister van Economische Zaken, de heer Henk Kamp, heeft aan Bonaire de ‘Silver Quality Coast Award’ prijs toegekend. Deze werd overhandigd aan directeur van Tourism Corporation Bonaire, de heer. Maurice Adriaens, tijdens de Economische conferentie van Bonaire. De afgelopen weken werden verschillende stakeholders geïnterviewd en in die periode vond ook een assessment van Bonaire als groene bestemming plaats. Na de succesvolle afronding van de assessmentonderwerpen kreeg Bonaire de Zilveren prijs. Voor meer informatie over de assessment van Bonaire kan men terecht bij: http://www.qualitycoast.info/?page_id=2988

De Silver Quality Coast Award is een prijs die door de Coastal and Marine Union (EUCC) is ontwikkeld. Dit is een onderdeel van de zogenaamde Groene Deal voor duurzaam toerisme die van november 2014 tot december 2016 werd uitgevoerd. Het doel van dit initiatief is om de duurzaamheid van bestemmingen te bevorderen. Dit wordt verkregen door een gezamenlijke visie te ontwikkelen over de wijze waarop duurzaamheid van bestemmingen en het ontwikkelen van processen en middelen in acht worden genomen. Het ontwikkelen van prosessen en fondsen wordt ook in beschouwing genomen, om zo de duurzaamheid van de bestemmingen te meten en deze zichtbaar te maken.

De Groene Deal is een samenwerking tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk om elkaar wederzijds te versterken in de individuele inspanningen, vooral op prioritaire gebieden zoals duurzame energie, natuurbeheer, duurzaam toerisme en afvalbeheer.

Tourism Corporation Bonaire heeft nu samen met de verschillende stakeholders bepaalde assessmentpunten om aan te werken. Dit dient binnen een jaar te gebeuren om een hoger rangschikking te behalen voor de volgende Bonaire Groene Bestemming Assessment. Bij Tourism Corporation Bonaire is mevrouw Xenah Cicilia (xenahcicilia@tourismbonaire.com) de coördinator voor het programma en zij zal er voor zorgen dat Bonaire bij de volgende assessment Goud zal scoren.

Gefeliciteerd Bonaire met deze belangrijke prijs!

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo