Politie & Justitie

3 verdachten in onderzoek DRUM tijdelijk overgebracht naar Huis van Bewaring Aruba

om bonaire

Afgelopen week zijn de 6 mannen die op respectievelijk 29 en 30 augustus zijn aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij de gewapende overval waarbij een politieman om het leven is gekomen, voorgeleid voor de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft de aanhouding en in verzekering stelling van de verdachten als rechtmatig beoordeeld.

Op 7 september worden 3 van de verdachten overgebracht naar het Korrektie Instituut Aruba (KIA). Deze overbrenging vindt vanzelfsprekend plaats na overleg en met toestemming van de autoriteiten op Aruba.

In het onderzoek DRUM worden alle verdachten ondervraagd en om te voorkomen dat zij in de gelegenheid zijn om hun verklaringen af te stemmen, dienen zij gescheiden te worden gehouden. In dat verband is de overbrenging uitgevoerd.
De verdachten worden overgebracht met behulp van de Kustwacht die daartoe de Kustwachtcutter Jaguar inzet.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo