Vakantie & Toerisme

Proces om een Toerisme Master Plan op te stellen vergevorderd

Proces om een Toerisme Master Plan op te stellen vergevorderd, TCB en gedeputeerde Joselito Statia zijn bezig met nodige formaliteiten

Kralendijk – Tourism Corporation Bonaire (TCB) is met steun en goedkeuring van het openbaar lichaam Bonaire (OLB), Toerismegedeputeerde de heer Joselito Statia, in een vrij geavanceerd proces om een Strategisch Toerisme Masterplan (STM) voor Bonaire op te laten stellen. Het OLB heeft al extra middelen beschikbaar gesteld om het STM voor Bonaire te realiseren.

Rocargo

TCB voorziet een blijvende groei van het internationale toerisme de komende jaren. Om te garanderen dat Bonaire ook voordeel trekt uit deze groei, is TCB van mening dat het belangrijk is om samen met stakeholders een visie en plan op te stellen, over de wijze waarop het toerisme van Bonaire zich zou moeten ontwikkelen in de komende vijf jaren. Zo’n plan wordt een Strategisch Toerisme Masterplan (STM) genoemd.

TCB heeft al diverse stappen ondernomen om tot zo’n strategisch toerisme masterplan te komen voor Bonaire te komen. Zo heeft TCB recentelijk met de Universiteit van Wageningen aan tafel gezeten om haar visie op het toerisme uit te leggen en te kijken in hoeverre deze universiteit het eiland kan bijstaan bij het opstellen van zo’n plan. Op uitnodiging van gedeputeerde Statia was de heer Robertico ‘Tico’ Croes, universitair hoofddocent aan de Rosen College of Hospitality of Central Florida, deze week op bezoek om te bekijken of ook hij Bonaire kan helpen bij het opstellen van een masterplan. Professor Robertico Croes heeft eerder al masterplannen opgesteld voor veel eilanden en landen in onze regio en wordt een internationaal expert beschouwd op het gebied van ontwikkeling van duurzame toerisme voor kleinschalige economieën.

Toerisme is een van de belangrijkste sectoren voor de economie van Bonaire. Uit berekeningen blijkt dat niet minder dan 65% van onze werknemers arbeid verrichten in een bedrijf dat direct of indirect gerelateerd is aan het toerisme. TCB is vastbesloten om voor eind september een besluit te nemen wie het masterplan gaat opstellen, dat voor het derde kwartaal van 2017 afgerond dient te zijn.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo