Politie & Justitie

Gezaghebber Edison Rijna: “Samen houden wij ons eiland veilig en vrij van criminaliteit”

Gezaghebber Rijna zou mogelijkerwijs toch wat voelen voor het idee om kandidaat-gedeputeerden te onderwerpen aan een screening.
gezaghebber Rijna

De politie rekent op de medewerking van de gemeenschap tijdens het oplossen van deze trieste zaak.

Kralendijk – Bonaire verkeert in shock nadat een politieagent bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden gisteravond is overleden. “Mijn condoleances gaan uit naar de familie en collega’s van de overleden politieagent. Het is betreurenswaardig dat dit heeft plaatsgevonden op Bonaire. Dit heeft een direct effect op de gemeenschap en ook op mij persoonlijk”, aldus Edison Rijna, Gezaghebber van Bonaire.

Het Openbaar Lichaam Bonaire is ook in rouw. Op alle overheidsgebouwen hangen de vlaggen halfstok.

Verder gaf de gezaghebber aan dat hij als burgervader en gezaghebber deze daad volledig veroordeeld.

De gezaghebber neemt zijn verantwoordelijkheid om Bonaire veilig te houden en samen met de politie neemt hij de mogelijke maatregelen om deze zaak te onderzoeken, de verdachten te vinden en herhaling te voorkomen. Het onderzoek is in handen van het Openbaar Ministerie. Zij zullen er alles aan doen om de daders op te pakken.

De gezaghebber eindigt met het volgende verzoek: “Ik verzoek de Boneriaanse gemeenschap om samen de politie te steunen door hun hulp en informatie te bieden die van belang kunnen zijn voor het oplossen van deze zaak”.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo