Onderwijs

Bonairiaanse kinderen ontvangen Digi Kids certificaat

Groep 8b van Kolegio Kristu Bon Wardador met docent Riccardo

KRALENDIJK — De groepen acht van zeven Bonairiaanse scholen sloten onlangs het ECDL Digi Kids-programma succesvol af en ontvingen daarvoor een internationaal erkend certificaat.

De groepen zeven en acht van de scholen Rayo di Solo, Strea Briante, San Bernardo, Kristu Bon Wardador, San Luis Beltran, en Bredeschool Papa Cornes zijn twee jaar geleden begonnen aan het Digi Kids-programma en hebben dit nu in groep acht afgesloten.

Rocargo

ECDL (European Computer Driving Licence) is een organisatie die wereldwijd verschillende modules aanbiedt om computervaardigheden te ontwikkelen. In samenwerking met het Bonairiaanse ICT opleidingsbedrijf Skillsprof werd er twee jaar geleden een start gemaakt met een programma speciaal voor kinderen van de basisscholen, ook omdat Bonaire een achterstand opliep op dit gebied. Volgens het opleidingsbedrijf is de computerkennis van kinderen erg beperkt buiten Facebook, YouTube en gamen. De kinderen leren nu door middel van dit programma belangrijke digitale vaardigheden zoals werken met Word en Excel op school. Maar er is ook ruimte voor meer uitdagende opdrachten als programmeren en gamebuilding.

Het Digi Kids programma is onderdeel van een breder ICT bevorderingsprogramma dat plaatsvindt via projecten op de scholen, in het bedrijfsleven en op wijkniveau via Projectbureau Integrale wijkaanpak.

Alle basisscholen op Bonaire doen vanaf volgend jaar mee. Doordat de kinderen al op de basisschool kennis over informatica ontwikkelen, kan de lat op de middelbare school flink omhoog. Er is een doorlopende leerlijn ontwikkeld vanaf groep zeven van de basisschool tot het laatste jaar van de middelbare school. Zo wordt achterstand in rap tempo omgezet in voorsprong.

Gezien het succes van het Digi Kids-programma op Bonaire, zal het concept ook ingezet worden in andere landen. Voor de regio is een speciale ‘Digi Kids Caribbean’-variant ontwikkeld.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo