Milieu

Grote schoonmaak rond Lac

Fisherman working on Lac Bay on the east side of Bonaire
Fisherman working on Lac Bay on the east side of Bonaire

Kralendijk, Het openbaar lichaam Bonaire gaat binnenkort het gebied rondom Lac schoonmaken. Deze actie is slechts een eerste stap van een veel groter project onder de naam “Ecologisch herstel Lac gebied en Zuidelijk Bonaire”. Het project heeft tot doel de toegankelijkheid en de biodiversiteit van deze gebieden te verhogen.

Een aantal plekken rondom Lac zijn sterk verloederd. Je vindt er betonresten en in de omgeving van de baai ligt veel afval. Soms staan er ook illegale bouwseltjes. De overheid gaat deze plekken aanpakken. Het werk wordt gefinancierd met de natuurgelden die de Nederlandse overheid ter beschikking heeft gesteld. De overheid van Bonaire heeft de plannen gemaakt en voert het werk uit.

Rocargo

Bij Lac – Cai wordt oud beton verwijderd. Ook worden de oude houten toiletten gesloopt. Binnenkort zal de overheid een nieuw toiletgebouw neerzetten. Langs de weg naar Sorobon zal bij Punta Kalbas, waar de grote kadasterzuil staat, en ten zuiden daarvan bij Mangel Altu wordt afval verwijderd en worden illegale bouwsels van pallets opgeruimd. Ook worden een aantal wabi of obada (doornachtige struiken) verwijderd zodat er meer zicht is op deze plekken om zo illegale praktijken te voorkomen. Bij Sorobon wordt de waterpartij “Wowo di Sorobon” schoon gemaakt.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo