Welzijn & Zorg

Bonaire en ZVK host 11de Caribische Conferentie Financiering Initiatieven in de Gezondheidszorg

  zkv bonaire

Als onderdeel van de activiteiten rond haar vijfjarig jubileum, organiseert het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland (ZVK) in samenwerking met het Centre for Health Economics van de University of the West Indies de 11de Caribische Conferentie over Financiering Initiatieven in de Gezondheidszorg. De conferentie zal worden gehouden in het resort Captain Don’s Habitat te Bonaire van 25 tot en met 27 oktober, 2016.

1200

De conferenties zijn ontstaan uit de behoefte van Caribische Sociale Zekerheids- en Gezondheidsorganisaties om hun kennis en vaardigheden uit te breiden op het gebied van planning van initiatieven voor nationale gezondheidsfinanciering. Daarmee geven zij gevolg aan een verzoek van hun desbetreffende regeringen.

Deze 11de conferentie volgt op succesvolle eerdere conferenties die werden gehouden op de Turks en Caicos eilanden, 2006; Aruba, 2007; Trinidad en Tobago, 2008; St. Maarten, 2009; Belize, 2010; Bermuda, 2011; Curaçao, 2012; Jamaica, 2013; Trinidad en Tobago, 2014 en Turks en Caicos eilanden in 2015.

De aanbevelingen van de vorige conferenties volgend, is het hoofdthema tijdens de 11de conferentie: ‘Wees wijs met geld: waar voor ons geld krijgen is een noodzaak’. Na de conferentie verwachten wij dat de deelnemers meer kennis hebben vergaard over ervaringen van anderen en best practices hebben geleerd met betrekking tot het beheren van beschikbare middelen en hoe om te gaan met de uitdagingen van het institutioneel en nationaal financieren van gezondheidszorg;

Details over de agenda, accommodatie, registratie en andere zaken staan op de website van de conferentie: http://sta.uwi.edu/conferences/16/healthfinancing/

1200
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo