Milieu

Schoonmaak wijken als voorbereiding op regenseizoen

selibon

Kralendijk – Als voorbereiding op het regenseizoen worden de wijken op Bonaire door Selibon schoon gemaakt.

Dat is in een vergadering besloten die gedeputeerde Joselito Statia die belast is met de overheid nv’s, met alle betrokken afdelingen van het Openbaar Lichaam Bonaire heeft gehouden. Het  departement van Volksgezondheid is verantwoordelijk voor het monitoren en het voorkomen van infectieziekten. Het departement is de trekker van het schoonmaakplan voor de wijken. Het is bekend dat de kans op infectieziekten als dengue, chikungunya en zika groter is in het regenseizoen.

Rocargo

Alle wijken worden voor het regenseizoen aanbreekt door een team bezocht. Het team neemt de situatie in de wijken op en onderneemt acties om de wijk schoon te maken. Voor de succesvolle uitvoering van het plan is het nodig dat het Bonairiaanse volk actief hieraan deelneemt. De regering vraagt de medewerking van iedereen hiervoor.

Iedere burger is verantwoordelijk om de eigen tuin schoon te houden en op een verantwoorde manier spullen weg te doen die zich met water kunnen vullen. Het gaat om lege plantenpotten, banden, emmers, blikken etc. De regering gaat proactief handelen om ziekten te bestrijden en zal de burgers zoals dat hoort informeren wanneer de teams de wijken zullen bezoeken.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo