Geen categorie

Vierde verhaal van de schrijfclub

schrijfclub

Hoe Kleine Teen volwassen werd

Kleine Teen schrok wakker toen het dekbed van haar werd afgetrokken. Verward keek ze om zich heen. Grote Teen, die ook wakker was geworden, zei dat ze haar oogjes dicht moest doen en maar gauw weer verder moest slapen. Maar het was veel te onrustig in het bed. Praten, lachen, bewegingen, licht dat uit ging en toen weer aan. Trouwens, ze kreeg het koud zonder het dekbed. Ze deed wat gymnastiekoefeningen, buigen en strekken, om het warmer te krijgen. Plotseling, vlak voor haar lag er nog een teentje. Een vreemde, nog nooit gezien. Uit haar ooghoek zag ze dat de bijbehorende grote teen haren had. Gelukkig, de kleine teen niet. Ze hield niet van haren op tenen.

Dank zij de blanke nagellak, die als een soort bril werkte, kon ze zien dat de kleine teen er goed uitzag, een lekker ding. Ze schoof wat dichter naar hem toe. Schijnbaar vond hij haar ook leuk, want hij kroop ook wat dichter naar haar toe.  “Hoe heet je”, vroeg hij.  “Kleine Teen.” “ O, hai, ik heet Teentje. Zullen we nog een beetje dichter bij elkaar gaan liggen, het is hier koud”, zei Teentje. En terwijl hij dat zei kroop hij helemaal tegen haar aan. Hij wreef zijn nageltje tegen haar aan. “Niet doen”, zei Kleine Teen, “ dan gaat het kriebelen.” “Ik zal even wrijven, dan krijgen we het meteen wat warmer”. Hij begon te wrijven, eerst alleen met de bovenkant, maar gauw deed de rest van hem ook mee. Heen en weer, heen en weer. “Goh, wat is hij lenig”, dacht Kleine Teen, terwijl ze kronkelde. Hij ging steeds sneller en sneller en zij kreeg steeds meer jeuk. Ze had van haar leven nog nooit zo veel kriebels gehad. En het rare was dat ze er niet om hoefde te lachen. Oh, het leek of een hele kolonie muggen haar had gebeten. “Nog harder wrijven”, fluisterde ze. Teentje deed z’n best en kreeg zelfs een zweetdruppeltje op z’n topje. Nog nooit had ze zoveel jeuk gehad en nog nooit had ze dat zo lekker gevonden. En ineens was het over. Buiten adem lagen Kleine Teen en Teentje naast elkaar op bed. “Ik hou van je”, zei Kleine Teen heel zacht.

De Schrijfclub heeft op het moment een wachtlijst. Informatie bij Luisa Maria van Lieshout: 795-0345
Facebook: Schrijfclubbonaire

Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo