Onderwijs

Jongeren Jobprogram krijgen certificaat bouwvakker en airco installateur

grupo

Kralendijk  – Zeven jongeren hebben na hun deelname aan het project ‘Job Program Bouw Bonaire’ het certificaat voor bouwvakker ontvangen en twee het certificaat  voor aircoinstallateur. Het certificaat werd  afgelopen woensdag aan hen uitgereikt door gedeputeerde Nina den Heyer van Arbeid.  De  bouwvakkers hebben van Alex Martijn lessen gekregen in  het metselen van bouwstenen, het stellen van een profiel,  het leggen en bevestigen van tegels. Carlos st. Jago i Wim Trapenberg was belast met aircoinstallateur.  In de training is ook aandacht besteed aan persoonlijke vorming. Efren Candelaria en Sidney Josepha brachten de cursisten bij  wat zij moeten doen om op tijd op het werk te komen en ook hoe in een team samen te werken. De hele cursus heeft zes weken geduurd. Gedeputeerde Den Heyer heeft de jongeren bij de uitreiking van de certificaten toegesproken.  Nu de jongeren een certificaat hebben, moeten zij zich door niemand laten ontmoedigen om vooruit te komen, aldus de  gedeputeerde. Het is ook belangrijk dat de cursisten  toepassen wat zij bij het onderdeel persoonlijke vorming hebben geleerd. De gedeputeerde wenste de bouwvakkers en airco installateurs tot slot  veel succes toe  in hun werk.

1200
Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo