Belastingen

30 juni uiterlijke datum betaling 2de helft van de motorrijtuigenbelasting 2016

motorrijtuigenbelasting

Kralendijk – Het openbaar lichaam Bonaire wil alle burgers herinneren dat de uiterlijke datum van betaling van de tweede helft van de motorrijtuigenbelasting (MRB) 2016 30 juni 2016 is.

Elke persoon of instantie die op 1 januari 2016 één of meer motorvoertuigen op hun naam heeft staan, heeft een aanslag voor de motorrijtuigenbelasting voor het jaar 2016 ontvangen. Conform artikel 9 van de ‘Motorrijtuigenbelastingverordening Bonaire 2011’ bestaat de mogelijkheid om de belasting in twee gelijke termijnen te betalen. De tweede en laatste termijn dient uiterlijk 30 juni 2016 betaald worden.

U kunt de betaling via ‘online banking’ of via de loketfunctie bij de banken verrichten. U dient bij de betaling uw betalingskenmerk te vermelden. Indien u uw betalingskenmerk niet heeft, vermeldt u dan a.u.b. duidelijk uw kenteken, uw CRIBnummer of naam van de persoon op wiens naam de kenteken geregistreerd staat en periode. Dit is zeer essentieel zodat uw betaling goed verwerkt wordt. Het belastingkantoor biedt u de mogelijkheid om de betaling kosteloos bij de Girobank te verrichten.

Sinds 1 juli 2015 worden er geen stickers meer verstrekt. Na betaling hoeft u dus niet meer naar het belastingkantoor te komen om de stickers op te halen. Uw bankafschrift kunt u bewaren als betalingsbewijs. Het openbaar lichaam Bonaire wilt u er nadrukkelijk op wijzen dat elke eigenaar van een motorvoertuig verplicht is om de motorvoertuig te verzekeren conform de vigerende wet- en regelgeving.

Voor elk type motorvoertuig is er een prijs bepaald. De tarieven zijn ongewijzigd gebleven voor het jaar 2016.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo