Dieren

Onderzoek door Rijksrecherche op Bonaire: illegale import bedreigde vogelsoorten

om bonaire

Onderzoek door Rijksrecherche op Bonaire: illegale import bedreigde vogelsoorten vanuit de Verenigde Staten naar Bonaire

Op 12 februari 2016 ontving het Openbaar Ministerie BES een dossier van het “ Department of the US Fish and Wildlife Service Office of Law Enforcement” uit de Verenigde Staten. Dit dossier zag op de illegale import van bedreigde vogelsoorten zoals kaketoes en papegaaien vanuit de Verenigde Staten naar Bonaire. Op grond van dit dossier zijn verdenkingen ontstaan jegens een inwoner van Bonaire met de initialen J.A.P. en een douane ambtenaar met de initialen C.A.B.F. De verdenking ziet op ambtelijke omkoping, medeplegen van valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Grondslagen Natuurbeheer en bescherming BES. Beide verdachten zijn door de Rijksrecherche gehoord. Het onderzoek is nog niet afgerond en zal de komende tijd worden voortgezet.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo