Politiek & Bestuur

Lobby Plasterk voor fondsen Bonairiaanse landbouw en milieu

Plasterk BC

Kralendijk – Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties   is bereid om in Brussel te lobbyen voor fondsen voor de landbouw en het milieu op Bonaire. Dat heeft de minister afgelopen maandag aan het Bestuurscollege toegezegd in een vergadering waarin hij met de nieuwe gedeputeerden kennis maakte.  De minister verklaarde later ook dat er inspanningen worden verricht om de financiering  rond te krijgen voor de asfaltering van de weg naar Skol Amplio, de brede school.

In de vergadering introduceerden de drie gedeputeerden zich bij de minister en informeerden hem over de beleidsplannen voor hun departemenenten. Plasterk was erg geïnteresseerd in het laatste, de vergadering liep dan ook uit omdat de bewindsman de tijd nam om met de gedeputeerden te praten. Volgens gedeputeerde Hellburg-Makaai was de minister in de vergadering  heel erg open en deed hij ook verschillende suggesties.

De samenwerking tussen Bonaire en Nederland was het meest opvallende thema van de vergadering.  Hellburg-Makaai verklaarde na afloop dat in de vergadering de basis is gelegd voor een solide en resultaatgerichte werkrelatie met Nederland. Het Bestuurscollege zal stap voor stap plannen kunnen uitvoeren die in het voordeel zijn van onze bevolking, aldus de gedeputeerde. Na de vergadering bezocht het Bestuurscollege de Skol Amplio, de brede school, samen met  Plasterk en zijn delegatie.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo