Onderwijs

Aftrap renovatie gebouw San Luis Bertran School

Aftrap renovatie gebouw San Luis Bertran School

Afgelopen donderdag was het even feest bij de in Rincon gevestigde San Luis Bertran School. Met de symbolische afbraak van de eerste muur vierden de aanwezigen de start van het renovatietraject. Het vernieuwde onderkomen wordt naar verwachting volgend jaar in de zomervakantie opgeleverd.

Het schoolcomplex bestaat uit vijf gebouwen. Drie daarvan worden gesloopt en volledig opnieuw opgebouwd, vanwege de slechte staat van de bouwconstructies. De overige twee gebouwen worden ingrijpend gerenoveerd. Dit betekent dat de dakconstructies volledig vernieuwd worden maar ook de plafonds, de installaties voor klimaatbeheersing en de sanitaire voorzieningen.
De leerlingen van groep drie tot en met acht zijn tijdens de renovaties gehuisvest in het oude gebouw in Rincon van de Watapanaschool (nu genaamd “Kolegio Strea Briante”), die nu een nieuw onderkomen heeft in de wijk Antriol Pariba. Groep een en twee van Kolegio San Luis Bertran zijn gehuisvest in een onderdeel van de school dat niet gerenoveerd zal worden.
De renovatie zal worden uitgevoerd door het lokale aannemersbedrijf APA Construction NV, het ontwerp is van Jacobs Architekten NV te Bonaire.

Rocargo
Deel dit artikel