Milieu

Resultaat Trash To Cash Challenge: 13.000 stuks plastic afval!

trash to cash winnaars

Op zaterdag 28 mei jl. organiseerde Selibon N.V. de “Trash to Cash Family Challenge” in nauwe samenwerking met de Plastic Soup Foundation en Boneiru Duradero. Hierbij werden ingezetenen van Bonaire opgeroepen om zoveel mogelijk plastic afval in te leveren bij Plasa Medio Ambiente. Deelnemers van de challenge maakten kans op het winnen van mooie geldprijzen, respectievelijk USD 250, USD 100 en USD 50 voor de 1e, 2e en 3e prijs. De Family Challenge vormde een ludieke manier om de aandacht te vestigen op een wereldwijd en serieus probleem, namelijk de groeiende hoeveelheid plastic afval. 

De familie Spruit werd uiteindelijk de trotse winnaar van USD 250,- De vier leden van het gezin trokken er drie dagen op uit om zoveel mogelijk aangespoeld plastic in te zamelen. En met goed resultaat, ze leverden afgelopen zaterdag meer dan vierduizend items in bij Plasa Medio Ambiente. In totaal deden er drieëntwintig gezinnen mee en werden er 13.143 stuks plastic afval ingeleverd. Het volume van dit aantal items is vergelijkbaar met vier volle puinbakken van elk 5 m3.

De organisatoren van de Trash to Cash challenge hebben gemerkt, dat er veel animo is voor het inzamelen van plastic. Derhalve is er besloten om in de maanden juni tot en met december 2016 maandelijks een geldprijs te verloten onder de bezoekers van Plasa Medio Ambiente. Bezoekers die hun plastic afval gescheiden aanbieden bij dit milieuplein maken maandelijks kans op het winnen van USD 100,-, ongeacht de hoeveelheid ingeleverd plastic.

Daarnaast zal er in september 2016 een speciale inzamelwedstrijd worden georganiseerd voor de basisscholen. Hierbij kunnen schoolkinderen met hun hele klas meedoen! Volg de Facebook pagina van Selibon of Boneiru Duradero om op de hoogte te blijven van duurzame activiteiten. trash to cash

Deel dit artikel