Welzijn & Zorg

Longartsen worden bijgeschoold in de duikgeneeskunde

  duikgeneeskunde

Van 4 t/m 11 juni worden longartsen bijgeschoold in de duikgeneeskunde. Dat Bonaire de locatie voor deze bijscholing is, is niet zo vreemd. De praktijk van het duiken kan nergens ter wereld zo mooi onderwezen worden als in de prachtige wateren rondom Bonaire.

Rocargo

De Scott Haldane Foundation, hèt internationaal geaccrediteerde instituut voor opleidingen in duik- en hyperbare geneeskunde, organiseert 12-15 cursussen per jaar waarin artsen bekend worden gemaakt met de specifieke medische problemen bij duikers. Ook diverse artsen die op Bonaire duikers keuren of bijstaan zijn door de Scott Haldane Foundation in het verleden opgeleid. Bonaire is hierbij  sinds 1995 regelmatig de locatie waar deze cursussen plaatsvinden. Ieder ochtend van 8 tot 12 uur krijgen de longartsen onderwijs in de duikgeneeskunde. ’s Middag gaan ze met Bonaire Dive & Adventure zelf het water in om te ervaren hoe het is om met scuba-apparatuur te duiken. Gezaghebber Rijna zal gedurende de cursus een kijkje komen nemen en de artsen verwelkomen.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo