Vakantie & Toerisme

Bonairiaanse Delegatie ontvangen door Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines

airline meeting

BEZOEKEN VAN COMMISSIE LUCHTTRANSPORT AAN NATIONALE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN IN DE VS SUCCESVOL 

**Bonairiaanse Delegatie ontvangen door Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines voor besprekingen over maximalisering en uitbreiding dienstverlening **

Kralendijk (23 mei 20 2016) – Vorige week heeft een delegatie uit Bonaire bestaande uit de voorzitter van de Commissie Luchttransport, Michael Nicolaas, CEO van Bonaire International Airport, Maurice Adriaens, CEO Tourism Corporation Bonaire, Irene Dingjan, CEO BONHATA en Candice Adams Kimmel, de TCB-vertegenwoordiger voor Noord-Amerika, de hoofdkantoren van de drie nationale luchtvaartmaatschappijen van de Verenigde Staten, Delta, United en American bezocht.

Er werden vergaderingen gehouden met de Network Planning, Revenue Management en Sales Teams van alle drie de luchtvaartmaatschappijen. De bijeenkomsten met Delta en United waren vooral gericht op het verstevigen van onze samenwerkingsverband om de luchttransportcapaciteit te maximaliseren en de mogelijkheden te onderzoeken om die uit te breiden, terwijl de besprekingen met American Airlines gericht waren op de mogelijkheid om met een dienstverlening aan Bonaire te starten.

“Wij waren verheugd met het onthaal door alle drie de vervoersmaatschappijen,” zei Michael Nicolaas, Voorzitter van de Commissie Luchttransport en CEO van Bonaire International Airport. “Het belang dat zij hebben gehecht aan het doorbrengen van de tijd met ons en de warmte en de openhartigheid van de besprekingen bevestigen de relatie die Bonaire heeft met de luchtvaartmaatschappijen en het steeds groeiende belangstelling voor ons in de markt,” concludeerde hij.

In een korte video- en bestemmingspresentatie waarin de aankomende uitbreiding van de luchthaven van Bonaire, de groeiende accommodatiebranche en productverbeteringen werden onderstreept, werden de luchtvaartmaatschappijen geüpdatet over de verwachte stijging van de vraag naar het eiland. Er volgenden besprekingen over hoe elk van de luchtvaartmaatschappijen apart de groeiende vraag die daarop volgt, zou aanpakken.

Delta en United hebben beiden hun schema’s voor de toekomst bevestigd en tekenden daarbij aan over de nodige flexibiliteit te beschikken om grotere vliegtuigen in te zetten op de Bonaire-route, indien uit de vraag zou blijken dat meer stoelen op de binnenkomende vluchten gerechtvaardigd is. Zij maakten ook updates bekend over het interieur van de toestellen waaronder het installeren van nieuwe slanke stoelen, waarmee automatisch de stoelencapaciteit van de huidige toestellen zouden kunnen worden uitgebreid met 12 tot 19 stoelen.

Bij American Airlines was het Network Planning Team zeer geïnteresseerd in de geprojecteerde groei van Bonaire zoals beschreven in zowel een onafhankelijk onderzoek in opdracht van Bonaire International Airport, als in de ophanden zijnde luchthaven-, accommodaties- en productinnovaties. American heeft toegezegd het voorstel voor een dienstregeling zoals naar voren gebracht door de Commissie Luchttransport te zullen evalueren en daarop terug te zullen komen met haar aanbevelingen.

Deel dit artikel