Ondernemen & Bedrijven

Vroegtijdig vertrek directeur van de SGB

Lydia Emerencia werd per augustus 2014 aangesteld als interim algemeen directeur van SGB. Het door haar opgestelde Verbeterplan dat het onderwijs binnen de verschillende afdelingen van de school naar vereiste Nederlandse basiskwaliteit moest brengen, zorgde voor veel onrust onder de werknemers.

Volgens sommige docenten en ouders was het plan ‘veelbelovend’, vooral omdat het personeel betrokken was geweest bij het opstellen ervan. Binnen de school was ook kritiek op het functioneren van de directeur. Critici stelden dat sinds haar aantreden de polarisatie binnen de school was toegenomen en dat elke vorm van vernieuwing en verbetering op de SGB was stilgelegd.

Emerencia zou als algemeen directeur per 1 april plaatsmaken voor Frans van Efferink, die eerder interim-directeur op de Gwendoline van Puttenschool op Sint Eustatius was. Waarom Emerencia nu eerder vertrekt is niet bekendgemaakt.

Door Janita Monna, Caribisch Netwerk

Deel dit artikel