Economie

Overheid Bonaire onderzoekt kosten van zaken doen op Bonaire

Kralendijk – De Overheid van Bonaire heeft in nauwe samenwerking met de Rijksoverheid alsook de Kamer van Koophandel [KvK] als de Bonaire Business and Employers Association [BBE] opdracht geven aan PwC Dutch Caribbean om onderzoek te doen wat het kost om zaken te doen op Bonaire.

“Er is maar één manier om onze welvaart te verbeteren en dat is door economische ontwikkeling.  Daar heb je investeerders voor nodig. Een onderzoek naar de “cost of doing business” is belangrijk om inzicht te krijgen in feitelijke gegevens van onze sterke en zwakke punten alsook de bedreigingen en kansen die ons voorliggen” aldus gedeputeerde Abraham van Economische zaken.

Het onderzoek wordt begeleid door een stuurgroep met daarin de overheid van Bonaire, de Kamer van Koophandel (KvK) en de Bonaire Business and Employers Association (BEE). De stuurgroep is de voorloper van de op te richten Bonaire Trade & Investment Board (BTIB) die investeringen naar Bonaire moet brengen en behouden. Gedeputeerde Abraham verwacht dat BTIB een belangrijk instrument zal blijken voor de economische ontwikkeling van Bonaire en het aantrekken van investeerders.

De adviseurs van PwC zullen de komende weken relevante data vergaren en ook ondernemers vragen naar hun actuele ervaringen.  Medio maart wordt het resultaat van het onderzoek verwacht. De resultaten zullen voor iedereen beschikbaar zijn en te verkrijgen via de KvK en afdeling Economische zaken van de Overheid van Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo