Kunst, Cultuur en muziek

Overzichtstentoonstelling ter ere van Ronald Verhoeven

kunstenaar Ronald Verhoeven.

Op 13 februari start een tentoonstelling van schilderijen ter ere van de overleden kunstenaar Ronald Verhoeven.

Ronald Verhoeven was in Indonesië geboren en vond sinds zijn komst naar Bonaire in dit eiland een grote liefde die hem aan zijn geboorteland deed denken. Op 15 november overleed Ronald op Bonaire en hij is hier gecremeerd. Ronald had een grote liefde voor de schilderkunst en was bereid energie en kosten te investeren in het tot stand brengen van een instelling als ArteBon en Kas di Arte waar lokale kunstenaars een ruimte konden krijgen om hun werk te exposeren. Hij heeft in de loop van zijn jaren op Bonaire verschillende tentoonstellingen gehad zowel solotentoonstellingen als groepstentoonstellingen samen met lokale kunstenaars.

Rocargo

De komende tentoonstelling wordt een overzichtstentoonstelling van zijn werk van de afgelopen 25 jaar. Sinds 1998 was hij ingezetene van Bonaire. Sinds die tijd was Bonaire een niet weg te denken onderwerp van zijn schilderijen.
Zaterdag 13 februari om 4 uur is de opening met een hapje en een drankje.
De locatie is het voormalige, Pakus di Tela (oud gebouw Wellman Auto Supplies), naast Telbo.
Na de officiële opening is de tentoonstelling te bezichtigen op dinsdag t/m zaterdag van 10 – 17 uur.

Deel dit artikel