Onderwijs op Bonaire

Staatssecretaris Klijnsma (SZW) blij met eerste uitbetaling kinderbijslag

Klijnsma op bezoek

Op 28 en 29 januari bracht Staatssecretaris Klijnsma een bezoek aan Bonaire,als afsluiting van haar bezoek aan Caribisch Nederland.

Tijdens diverse gesprekken kwam het onderwerp ‘kinderbijslag’ aan de orde. De staatssecretaris is blij met deze tegemoetkoming voor alle kinderen op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. ‘Nu kunnen alle ouders, ook de ouders die een “kleinere portemonnee” hebben, maandelijks rekenen op een bijdrage voor de kosten van levensonderhoud van hun kinderen’.  

De staatssecretaris roept alle mensen die recht op kinderbijslag hebben, op  om zich te registreren. Uitgangspunt is dat niemand er op achteruit gaat. Het bedrag dat men aan kinderbijslag ontvangt is omgerekend net zo hoog als de netto fiscale kinderkorting destijds.

Berekening:

t/m December 2016                                     vanaf januari 2016
belastingvoordeel                                         kinderbijslag
30.4% x $ 1522 = 462,68 per maand         $ 480,00 per jaar
462,68 : 12 = $ 38,55 per maand                $  40,00 per maand

 

Rocargo

De vroegere kinderkorting gold per gezin voor maximaal 2 kinderen, de nieuwe kinderbijslag is bedoeld voor alle kinderen. De eerste betalingen zijn inmiddels gedaan. Mensen die zich al geregistreerd hebben, maar nog geen betaling hebben ontvangen krijgen deze eind februari, met terugwerkende kracht.

Staatssecretaris Klijnsma heeft verder onder meer overleg gevoerd met het Bestuurscollege, de leden van de Eilandsraad en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemersorganisaties (Dialogo Sentral). Staatssecretaris Klijnsma: “Ik ben zeer verheugd dat de sociale partners hebben afgesproken dat ze vaker met elkaar gaan overleggen om zaken te regelen”.

Op de agenda stond ook een gesprek met diverse stakeholders over sociale problematiek op Bonaire op de agenda.

Rocargo
Deel dit artikel