Politiek & Bestuur

Staatssecretaris Klijnsma (SZW) bezoekt Caribisch Nederland

Kleinsma op Bonaire

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is in de week van 25 januari in Caribisch Nederland.  Op 25 en 26 januari is zij op Saba, op 26 en 27 januari op Sint Eustatius en van 27 tot en met 29 januari, op Bonaire. Zij bezoekt deze bijzondere gemeenten van Nederland in het Caribisch gebied om met bewoners te spreken, (sociale) partners te bezoeken en met politieke bestuurders bij te praten.

De staatssecretaris kijkt uit naar het bezoek. Zij is verheugd dat ze kinderbijslag voor alle kinderen in Caribisch Nederland per januari dit jaar heeft kunnen invoeren. “Tijdens mijn vorige bezoek, in 2013, heb ik veel mensen ontmoet en interessante gesprekken gevoerd. Sindsdien hebben we over en weer goed contact gehouden en een aantal verbeteringen aangebracht. Ik hoop nu goed inzicht te krijgen in wat die verbeteringen opleveren voor de mensen in onze bijzondere gemeenten en in wat er voorts aan de orde is.”

Deel dit artikel