Onderwijs op Bonaire

Gezamenlijke inzet bij oplossen probleem MBO Bonaire

De afgelopen dagen is door alle betrokken partijen hard gewerkt aan het oplossen van het probleem in het beroepsonderwijs op Bonaire.

Bestuur en directie van de SGB, FORMA, de Onderwijsinspectie, OCW/CN en Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella hebben hun uiterste best gedaan om bij te dragen aan een snelle oplossing voor de ongewenste situatie. Mede door de grote onrust, die de bekendmaking van de inhoud van de inspectiebrief op het eiland heeft  veroorzaakt, hebben zij de nodige inspanningen verricht en contacten gelegd om tot een snelle oplossing te komen.

De stand van zaken op dit moment is dat FORMA wel kan examineren en diplomeren, omdat hun sub-examencommissie draait conform de exameneisen. De Onderwijsinspectie heeft het SGB bestuur geadviseerd FORMA te vragen om de SGB te ondersteunen in de concretisering van hun  werkplan. Dit is inmiddels in volle gang en heeft geleid tot een concreet samenwerking. Zodra de SGB het werkplan heeft aangepast en het is goedgekeurd door de Onderwijsinspectie, mag de unit MBO weer examens afnemen en worden er weer diploma’s uitgereikt.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer op dinsdag 12 januari aangegeven dat er in het voorjaar weer examens kunnen worden afgenomen, als de school erin slaagt om snel – deze week nog – een goed plan op orde te krijgen en dit door de Onderwijsinspectie worden goedgekeurd. Zij voegde daaraan toe dat bestuur en directie hierin hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

De komende dagen gaat de staf van het MBO anderen knelpunten van de studenten inventariseren, zodat deze kunnen worden opgelost en de studenten hun motivatie weer terugkrijgen.

Rocargo
Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo