Nutsvoorzieningen

Achterstand levering gas op Bonaire

Clark Abraham

Bonairiaanse regering dringt bij Curoil aan om om achterstand in levering gas weg te werken 

Kralendijk – De Bonairiaanse regering heeft bij Curoil aangedrongen om de nodige maatregelen te nemen om spoedig de achterstand in de levering van gas weg te werken. Dat heeft de regering in een brief van  16 december aan Curoil laten weten, daarbij is naar eerder gemaakte afspraken in mei van dit jaar verwezen.

Enige tijd geleden constateerde gedeputeerde Clark Abraham dat er weer problemen zijn ontstaan in de levering van gas. In de brief  verwijst de regering naar de ‘Letter of Intent’ van mei dit jaar, waarin met Curoil is afgesproken dat de nv op kort termijn ervoor zorgt om de achterstand in de levering van gas weg te werken. Ook zou Curoil een aanvang maken met de ontwikkeling van een terrein met de nodige faciliteiten, om de gasflesssen op Bonaire zelf te kunnen vullen.

Inmiddels is gebleken dat de achterstand sinds augustus 2015 is ontstaan, pas na de feestdagen weg gewerkt kan worden, aldus Curoil.  Het afgelopen weekeinde charterde Curoil een schip met daarop een container met 192 gasflessen van 100 lbs. Deze flessen zijn geleverd aan restaurants waar de situatie  heel nijpend was en aan een paar huishoudens.

De Don Andres vaart de haven op 23 december binnen met twee containers uit Aruba, in een daarvan zijn er 192 glessen van lbs en 276 flessen van 20 lbs.  In de ander container, die van Curgas, zitten  129 gasflessen van 100 lbs.

Op dinsdag 22 december zijn er 30 flessen van 20 lbs bij Rincon gedistribueerd en zijn er gasflessen  geleverd bij de Curoilvestiging bij Mentor. Momenteel is Curoil bezig om de bestellingen van september en oktober af te handelen.

Daarbij hanteert Curoil de regel dat als een bestelling van twee gasflessen is geplaatst, er één fles wordt geleverd. Restaurants kunnen maximaal twee gasflessen krijgen. Op deze manier hoopt Curoil ervoor te zorgen dat met de feestdagen iedereen over gasflessen beschikt.

Deel dit artikel