Politiek & Bestuur

Mevrouw Evelina Anthony benoemd tot waarnemend gezaghebber Bonaire

Mevrouw Evelina Anthony is per 1 december 2015 benoemd tot waarnemend gezaghebber van het openbaar lichaam Bonaire, voor de periode van 1 jaar. De Rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba, Gilbert Isabella, heeft dit 30 november 2015 besloten.

Mevrouw Anthony, geboren op 4 oktober 1950 te Aruba, heeft ruime bestuurlijke en ambtelijke ervaring in Nederland en het Caribisch deel van Nederland.

Tijdens de afwezigheid van de gezaghebber, zal de waarnemend  gezaghebber zich voornamelijk richten op het reguleren van besluitvormingsprocessen binnen het Bestuurscollege en de Eilandsraad.

Mevrouw Anthony vindt het een eer om  te mogen werken voor het openbaar bestuur op Bonaire en zal zich inzetten om samen de krachten te bundelen voor een beter Bonaire.

Het aanstellen van een waarnemend gezaghebber is een verantwoordelijkheid en bevoegdheid van de Rijksvertegenwoordiger op grond van art. 91 van de WolBES. De Rijksvertegenwoordiger heeft met meerdere kandidaten gesprekken gevoerd.

Er zijn heldere afspraken tussen de gezaghebber, de waarnemend gezaghebber en de Rijksvertegenwoordiger gemaakt over wanneer de waarnemend gezaghebber zal optreden. Dit zal zijn in het geval dat de gezaghebber niet op het eiland aanwezig is of wanneer hij door omstandigheden niet in staat is om zijn functie uit te oefenen.

Deel dit artikel