Belastingen

Seizoen “di Bari” 2015 geopend op Mangazina di Rei

Foto Mangazina di Rei
Seizoen “di Bari” 2015 geopend op Mangazina di Rei

Foto: Mangazina di Rei

Afdeling cultuur “SKAL” van het Openbaar Lichaam Bonaire in samenwerking met “Fundashon Mangazina Di Rei” hebben het seizoen “di Bari 2015” (het seizoen van de trommel) geopend.
Een groep leerlingen van Kolegio Strea Briante had de eer om dit jaar als eerste te starten met de “Ruta Edukativo di Bari” bij Mangazina Di Rei.

De heren Izain Mercera en Boy Janga verzorgden een presentatie met informatie en uitleg over “di bari”. Het doel van deze presentatie was om de leerlingen te laten zien welke materialen je nodig hebt om een “bari” te maken, maar ook hoe je het moet maken en hoe je het kunt bespelen.
Daarnaast hebben de leerlingen de DVD gezien die gemaakt is van het project “di Bari 2014” en gewerkt aan opdrachten in een werkboek over “di Bari”.

In de cultuurbeleidsnota van het Openbaar Lichaam Bonaire wordt de nadruk gelegd op traditionele ambachten van vroeger, informatie van gewoonten en gebruiken op ons eiland. Dat is de reden dat de afdeling cultuur “SKAL” van het Openbaar Lichaam Bonaire ieder jaar in samenwerking met “Fundashon Mangazina di Rei” speciale aandacht geeft aan de ambacht een “bari” maken en kennis van het bespelen van een “bari” zodat het overgedragen wordt van generatie op generatie onder de gemeenschap van Bonaire.

“Fundashon Mangazina di Rei” staat open voor organisaties of scholen die deel willen nemen aan het project.

Deel dit artikel