Nutsvoorzieningen

TELBO netwerkmigratie in Belnem

Op 30 oktober zullen  330 klanten in de wijk Belnem migreren naar een nieuw netwerk. Eerder dit jaar werd al een testgroep van 23 TELBO klanten gemigreed in uw wijk. De migratie wordt mogelijk gemaakt doordat onlangs delen van het bestaande netwerk zijn vervangen door de nieuwste technologie.

De nieuwe technologie zorgt er in de eerste plaats voor dat TELBO een beter kwaliteitsignaal kan leveren bij de klant met minder kans op storingen. Tevens wordt met de netwerkmigratie de weg geopend voor de oplevering van een eiland breed glasvezelnetwerk in de komende drie jaar.

Rocargo

Met de komst van het nieuwe netwerk zal TELBO een nieuw  facturatiesysteem in gebruik nemen. Dit systeem zorgt ervoor dat de vaste kosten voor telefoon, TV en internet vooraf gefactureerd zullen worden en de variabele kosten (gesprekskosten telefoon) achteraf gefactureerd zullen worden.

Wijzigingen voor de klant

  • Klanten in Belnem ontvangen tijdens de migratie twee nota’s in dezelfde maand. Het gaat daarbij om een nota voor de vaste kosten en de variabele kosten (gesprekskosten telefoon) van de afgelopen maand en een nota voor de vaste kosten van de komende maand.
  • Tevens zal TELBO geen internetsnelheid meer aanbieden beneden 5 Mb/s. Hierdoor kunnen de maandelijkse lasten van bestaande contracten licht stijgen of dalen.
  • Klanten die in het verleden aparte contracten hebben afgesloten voor single play MiTV, single play internet en / of telefonie,  kunnen te allen tijde overstappen naar een voordelig 2-Play pakket (TV en 5 Mbps internet) of 3-Play pakket (TV, 5 Mbps internet en telefoon met onbeperkt bellen naar vaste nummers).

Wij zullen alle klanten in Belnem persoonlijk informeren over de nieuwe mogelijkheden en planning van de werkzaamheden.

Gevolgen van de werkzaamheden

Doordat kabels binnen het netwerk opnieuw aangesloten moeten worden kan de migratie gepaard gaan met een korte service onderbreking. Actuele informatie over de voortgang van de migratie zal gecommuniceerd worden via Facebook en lokale media.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo